Tweedaags improvisatiefestival in De Stad Klundert 

orgel de stad klundert
Marcussen-orgel De Stad Klundert | © foto ORGELNIEUWS

Op woensdag 12 en donderdag 13 juli 2023 wordt in De Stad Klundert een tweedaags orgelimprovisatiefestival gehouden. Gerben Mourik en Ansgar Wallenhorst geven op beide dagen cursussen en sluiten het feest af met een gezamenlijk improvisatieconcert.

Text Example

advertentieOp woensdag- en donderdagmorgen geeft Gerben Mourik een improvisatiecursus op zowel het Marcussen- als het Vermeulen-orgel in de De Stad Klundert. De input vanuit de deelnemers zal dan de leidraad vormen.

Stijlen

Op donderdagmiddag is organist, gevierd improvisator en docent Ansgar Wallenhorst uit Ratingen (D) te gast. Hij zal uitgebreid ingaan op de vraag hoe je je als improvisator bepaalde stijlen eigen kunt maken. Gerben Mourik zal dan optreden als vertaler.

Improvisatieconcert

Het festival wordt op donderdagavond 13 juli om 20.00 uur afgesloten met een improvisatieconcert door Wallenhorst en Mourik. De beide orgels zullen daarvoor worden gebruikt.

Deelname

Actieve deelname aan de cursus kost 80 euro voor één dag, en 130 euro voor twee dagen. Toehoorders betalen respectievelijk 40 en 60 euro. 

Aanmelden en meer informatie per mail bij Gerben Mourik gerbenmourik81@gmail.com