Tweedaags improvisatiefestival in Klundert

Het Marcussen-orgel in De Stad Klundert

Op woensdag 17 juli en donderdag 18 juli 2019 vindt in Klundert een improvisatiefestival plaats rond de orgels in De Stad Klundert. De Parijse organist Thierry Escaich en huisorganist Gerben Mourik verzorgen masterclasses en een improvisatieconcert.

Text Example

advertentieOp woensdag 17 juli geeft Gerben Mourik een improvisatiecursus voor amateurorganisten. Daags daarna is Thierry Escaich te gast. Hij geeft ’s middags een masterclass voor professionele organisten. Beide cursussen zijn ook als luisteraar mee te maken.

De orgels in De Stad Klundert bieden de cursisten de mogelijkheid tot het verkennen van een breed scala aan stijlen. In de voormalige rooms-katholieke kerk staan een neobarok Marcussen-orgel en een meer romantisch Vermeulen-orgel.

Aanmelden
De cursussen vinden plaatst op 17 juli van 10.00 uur tot 12.00 uur en 13.30 uur tot 17.00 uur, en op 18 juli van 12.00 uur tot 17.00 uur.  De cursus voor amateurorganisten biedt plaats aan vier actieve deelnemers. Aan de masterclass van Escaich kunnen drie professionele organisten deelnemen. De cursusprijzen bedragen 60 euro (actief) en 30 euro (passief). Aanmelden kan door een mail te sturen naar gerbenmourik81@gmail.com met daarbij de datum en de vermelding ‘actief’ of ‘passief’.

Improvisatieconcert
De tweede festivaldag wordt om 20.00 uur afgesloten meet een improvisatieconcert door Thierry Escaich en Gerben Mourik. Zij zullen beide orgels bespelen. Toegang voor het concert bedraagt 15 euro.

 

© 2019 beeld orgelfoto.nl