‘Tweede concertserie Bovenkerk Kampen slaat aan’

‘De tweede, romantische serie orgelconcerten in de Bovenkerk te Kampen slaat aan’, zegt Marco den Toom, samen met André van Vliet initiatiefnemer van de zesdelige reeks orgelconcerten op het Hinsz-orgel op de dinsdagavond. De serie wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd naast de al bestaande serie op donderdagavond.

‘De bezoekers zijn tevreden, en wij als initiatiefnemers ook’, aldus Den Toom. De serie dinsdagavondconcerten is inmiddels halverwege. Everhard Zwart beet 12 juli het spits af met een Jan Zwart-herdenking, gevolgd door André van Vliet en Gerwin van der Plaats.

Koraalbewerkingen
Er is ook al een donderdagavondserie met namen als Theo Jellema, Wolfgang Zerer, Stef Tuinstra en Jaap Zwart. Bijten die series elkaar niet? ‘Nee hoor, wij richten ons meer op romantisch repertoire. En koraalbewerkingen vormen een belangrijk deel van de concerten. We beginnen en eindigen ermee. Hoewel er bijvoorbeeld ook werken als de Passacaglia van Bach of Liszts ‘Weinen, Klagen’ op het programma staan’.

Nog drie concerten
De serie op de dinsdagavond heeft nog drie concerten te gaan. Sander van Marion viert op dinsdag 2 augustus zijn zestigjarig jubileum als organist met een internationaal programma. Marco den Toom speelt op 9 augustus waar naast literatuur ook een improvisatie op een door het publiek op te geven thema op het programma staat. De serie wordt door Harm Hoeve op 16 augustus afgesloten met werk van onder anderen Zwart, Bach, Reger, Ives en een koraalfinale van eigen hand.

De concerten beginnen telkens om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Toegang bedraag € 10 per persoon. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

 

Meer informatie

 

© 2016 beeld Gérard van Betlehem