Tweede editie orgelconcours in Nationaal Orgelmuseum

Historische orgels uit de collectie van het orgelmuseum | © beeld Nationaal Orgelmuseum

Het Nationaal Orgelmuseum in Elburg organiseert op zaterdag 7 mei 2022 opnieuw een orgelconcours op instrumenten uit zijn collectie. Het is de tweede editie van het concours dat dit jaar in het teken staat van César Franck.

Als verplicht werk dient elke deelnemer een werk naar keuze uit L‘Organiste deel I van Franck te spelen, gevolgd door één vrij gekozen werk. Voor uitvoering mogen de kandidaten zelf een keuze maken uit de orgels (of het klavecimbel) in het museum.

De jury bestaat uit Jos van der Kooy, Henk Verhoef en Gert Oldenbeuving. Zij kennen een eerste en een tweede prijs toe.

Het concours biedt plaats aan maximaal twaalf deelnemers. De kosten van deelname bedragen € 25 per persoon. Inschrijven kan tot en met vrijdag 15 april 2022 via info@nationaalorgelmuseum.nl. De deelnemers krijgen voldoende tijd om kennis te maken met de instrumenten in het museum.

Meer informatie is verkrijgbaar bij Maarten Seijbel (telefoon (0525) 68 14 86 / email m.seijbel.1@kpnmail.nl).

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.