Tweede Internationale Bach Academie juli 2015 in Amsterdam

orgel waalse kerk amsterdam

 Van 6 tot en met 9 juli 2015 wordt in de Waalse kerk te Amsterdam voor de tweede maal de International Bach Academy for Organ georganiseerd. Jacques van Oortmerssen geeft dan masterclasses aan professionele organisten en studenten aan het muziekvakonderwijs.

Text Example

advertentie
De Bach Academie duurt vier dagen, waarop in totaal twintig cursusuren besteed worden aan het orgeloeuvre van Johann Sebastian Bach. Deelnemers kunnen vrij kiezen in welke Bach-werken ze zich op het Chr. Müller-orgel uit 1734 door Van Oortmerssen willen laten bijspijkeren.

 

Wel zal er tijdens de cursus zal speciaal aandacht worden gegeven aan de door Bach  gehanteerde symboliek in de werken ‘Kyrie, Gott Vater in Ewigkeit’ BWV 672, ‘Christe, aller Welt Trost’ BWV 673, ‘Kyrie, Gott heiliger Geist’ BWV 674, Pièce d’Orgue BWV 572, en de BWV-nummers 599, 618, 622, 631, 637 uit het Orgelbüchlein.

 

Het cursusgeld bedraagt € 295 exclusief verblijfkosten. Er is plaats voor maximaal 25 deelnemers. Aanmelden kan per mail bij Antonetta.Uijl@quicknet.nl onder vermelding van naam, adres, woonplaats en opleiding.

 

 

 

© 2014 foto International Bach Academy for Organ