Tweede Krewerder Orgeldag op zaterdag 28 september

Orgel Mariakerk Krewerd |© foto Gérard van Betlehem

Op zaterdag 28 september 2019 vindt de voor de tweede maal de Krewerder Orgeldag plaats. In de Mariakerk van het Groninger dorp staat op deze dag het op één na oudste nog bespeelbare orgel van Nederland (1531) centraal. Peter Westerbrink en Jankees Braaksma werken mee aan de orgeldag.

Text Example

advertentieDe Plaatselijke Commissie van Krewerd organiseerde de Orgeldag voor het eerst in 2017. Het programma richt zich ook dit jaar op een breed publiek dat zo kennis kan maken met het vroeg zestiende-eeuwse instrument. Historie en context van de kerk en het orgel komen aanbod, er is veel muziek en de mogelijkheid om het orgel zelf te bespelen.

In de ochtend houdt blokfluitist Jankees Braaksma een voordracht met als titel ‘Blokfluit en vroege orgels’. Organist Peter Westerbrink vertelt over zowel de bijzondere historie van het orgel als over passende orgelmuziek uit de Renaissance.

Tussen de middag is het Krewerder orgel zelf te bespelen. Aansluitend is er een muzikale tocht langs de kerkorgels van het nabijgelegen Holwierde en Marsum. De dag besluit in de Mariakerk met een kort concert door Braaksma en Westerbrink.

Datum: 28 september 2019
Plaats: Mariakerk Krewerd
Tijd: 11.00 uur tot 17.00 uur
Kosten: € 22,50 p.p. (inclusief lunch, versnaperingen en drankjes)
Aanmelden: via info@mariakerkkrewerd.nl of telefoonnummer 06 53359741

mariakerkkrewerd.nl

© 2019 beeld Gérard van Betlehem