Twentse Orgeldag op 10 september

Op zaterdag 10 september wordt opnieuw de Twentse Orgeldag gehouden. In en om Enschede is die dag een groot aantal orgel te bespelen en te beluisteren.

Text Example

advertentie



Met de Twentse Orgeldag willen de initiatiefnemers, de Enschedese organisten Gijs van Schoonhoven en Jorrit Woudt, het Twentse orgellandschap op de kaart zetten. Daarvoor grijpen ze Open Monumentendag en Nationale Orgeldag aan door de orgels open te stellen voor (amateur) organisten.

Variëteit
Meer dan dertig locaties doen mee met de orgeldag. De orgels vertonen een grote variëteit: van een eenklaviers orgel uit het begin van de achttiende eeuw in Losser tot een groot vierklaviers instrument in de Sint-Lambertusbasiliek in Hengelo. Deelnemers kunnen voor € 15 tot maximaal vier orgels van zijn of haar voorkeur bespelen.

Website
Aanmelden kan tot en met 20 augustus via de website van de Twentse Orgeldag waar ook een overzicht van de deelnemende kerken/orgels te raadplegen is. De Twentse Orgeldag duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur. Om 17.00 uur is er een gratis slotconcert door Gijs van Schoonhoven op Vermeulen/Adema-orgel van de Sint-Lambertusbasiliek in Hengelo, medewerking wordt verleend door het Groot Lambertuskoor onder leiding van Louis ten Vregelaar.

 

 

© 2016 Beeld Dick Sanderman