Twintigste orgelconcours gehouden op 50-jarig Frobenius-orgel Oude-Tonge

Op zaterdag 29 oktober werd in Oude-Tonge het 20e orgelconcours voor amateurorganisten van de Vereniging van Orgelvrienden Goeree-Overflakee gehouden. Het concours werd gewonnen door Auke Kieviet, Adrie van Manen en Klaas de Vos.

Text Example

advertentieHet evenement speelde zich af rondom het Frobenius-orgel in de Hervormde Kerk te Oude-Tonge. Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat het orgel in gebruik werd genomen. Dat werd gevierd met een orgelfestival waarin, verspreid over het jaar, diverse activiteiten plaatsvonden. Het concours sloot het jubileumfestival af.

De elf deelnemers speelden een verplicht koraalgebonden werk waarvoor zij keuze hadden psalmbewerkingen en partita‘s uit VOGG-bundels van 1975 en 1980 en koraalbewerkingen van Johann Gottfried Walther. Als vrij werk werd gekozen voor Bach, Bruhns, Buxtehude, Händel, Krebs, Micheelsen en Pachelbel.  De jury werd gevormd door Bas de Vroome en Jan Kleinbussink.

De drie winnaars kregen ’s avonds hun prijs uitgereikt door burgemeester Ada Grootenboer-Dubbeldam van Goeree-Overflakee, waarna zij een concert verzorgden. De dag werd afgesloten met een lezing en een juryconcert.

 

Foto v.l.n.r. Auke Kieviet, Adrie van Manen, Klaas de Vos en burgemeester Grootenboer