Twintigste Orgeltocht op Stille Zaterdag dit jaar in Leiden

Detail De Swart/Van Hagerbeer-orgel Hooglandse Kerk Leiden | © foto orgelnieuws.nl

Dit jaar wordt de Orgeltocht op Stille Zaterdag voor de twintigste keer georganiseerd. Op 30 maart worden verschillende orgels in de binnenstad van Leiden bezocht, zoals gebruikelijk onder leiding van organist Sietze de Vries.

Text Example

advertentieHet startpunt is de Waalse Kerk aan de Breestraat 62, waar om 10.00 uur een ontvangst met koffie plaatsvindt. Vervolgens zal De Vries het Steevens/Assendelft-orgel in deze kerk presenteren. Van 12.00 tot 13.30 uur staat een bezoek aan de Marekerk met het Garrels-orgel op het programma.

Contrast

De tocht eindigt in de Hooglandse Kerk. Tussen 14.00 en 16.00 uur zijn het De Swart/Van Hagerbeer-orgel en het Willis-orgel te beluisteren. Het contrast tussen de Noord-Duitse en Hollandse orgels en de Engelse romantiek vormt ook het thema van de middag: wat kenmerkt eigenlijk de typisch Hollandse orgelbouwkunst.

Aanmelden

De kosten voor de dag bedragen € 30 (jongeren tot 14 jaar € 20), inclusief twee consumpties, een programmaboekje en een presentje. Aanmelding voor de tocht kan bij Kees Kugel via orgeltochtleiden@gmail.com.