Uniek Hess-kabinetorgel in concert

Text Example

advertentieUtrecht – Op zaterdag 11 februari om 14.00 uur vindt in de Jacobikerk te Utrecht (St.-Jacobsstraat, achter de Bijenkorf) een klassiek concert plaats. Meerdere klassieke werken worden gespeeld op het Garrels/Meere-orgel van de Jacobikerk én een uniek Hess-kabinetorgel uit 1774, dat aan de Jacobikerk is geschonken door familie Otte uit Utrecht.

Het is voor de eerste maal dat het geluid van het Hess-kabinetorgel door de Jacobikerk zal klinken. Organist Gerrit Christiaan de Gier: ‘Als door jouw handen zo’n zeldzaam orgel driehonderd jaar na dato tot leven komt, geeft dit een intiem gevoel dat je moet koesteren.”

Organisten Gerrit Christiaan de Gier en Peter van Dijk zullen werken vertolken van Henry Purcell (Trumpet Tune), Pietro Antonio Locatelli (Psalm 75, Menuet), Johann Sebastian Bach (Menuet, Polonaise, Cantate 75), Joseph Haydn (Menuett, Vivace ‘Der Kaffeeklatsch’), Christian Friedrich Ruppe (Fuga in D) en Sigfrid Karg-Elert (Marche triomphale). De toegang van dit één uur durende concert is gratis.

© 2006 orgelnieuws.nl