UPDATE | Jong Talentklas in Zomeracademie Haarlem 2010

Text Example

advertentieVanaf dit jaar wordt aan zeer getalenteerde jonge organisten tijdens de Zomeracademie in Haarlem de mogelijkheid geboden deel te nemen aan de Jong Talentklas. In de Jong Talentklas krijgt een kleine groep organisten in de leeftijd van 13 tot 18 jaar les van internationaal bekende organisten, die ook aan de Zomeracademie doceren.

De geselecteerde deelnemers zijn: Erik Bakker (Rijssen), Sander van der Kaaij (Rhoon), Frederik Kranemann (Aachen|D), Laurens de Man (Rosmalen), Johannes Skoog (Stockholm) en Gerard Verweij (Ridderkerk).

Olivier Latry geeft drie lessen waarin orgelwerken van Franck, Alain en Duruflé aan de orde komen. Lorenzo Ghielmi geeft drie lessen geven over werken van Bach. De cursus duurt van woensdag 21 juli tot en met woensdag 28 juli 2010. De cursisten krijgen zes keer twee uur groepsles op het Müller-orgel van de St.-Bavokerk en het Cavaillé-Coll-orgel van de Philharmonie Haarlem. Daarnaast kunnen ze gratis de overige festivalactiviteiten die in dezelfde periode vallen, bezoeken.

© 2010 www.orgelnieuws.nl

© 2010 fotografie Klankwerk v.o.f.