VACATURE kerkmusicus / cantor-organist Open Hof Rotterdam-Ommoord

Open Hof Ommoord in Rotterdam zoekt per 1 januari 2024 een 

Inspirerend kerkmusicus / cantor-organist

voor circa 0,25 fte

WIE ZIJN WIJ?

De protestantse wijkgemeente Open Hof Ommoord is een betrokken gemeente die deel uitmaakt van PKN Noordrand. Gastvrijheid, ontmoeting en diepgang zijn onze kernwaarden. Muziek speelt een belangrijke rol in onze gemeente. In Open Hof zijn meerdere koren actief die regelmatig hun medewerking verlenen aan vieringen. Daarnaast kent Open Hof een bloeiende concertpraktijk, ondersteund door de Stichting Open Hof Muziek. 

WAT GA JE DOEN?

Je begeleidt kerkdiensten op kerkorgel en/of vleugel. Je stimuleert en inspireert de gemeentezang. Samen met de voorganger en eventuele voorbereidingsgroep bepaal je de liedkeuze voor kerkdiensten, puttend uit een grote verscheidenheid aan stijlen die past bij de pluriformiteit van onze gemeente. Je leidt de Open Hof Cantorij bij de wekelijkse twee uur durende repetities, bij het zingen in kerkdiensten, en bij concerten.

WAT VRAGEN WIJ?

 • Een kerkmusicus-organist [m/v] met afgeronde conservatoriumopleiding, in het bezit van bevoegdheidsverklaring I of daarvoor studerend.
 • Ervaring met koordirectie.
 • Gevoel voor de samenhang van tekst en muziek.
 • Goed kunnen communiceren met de voorganger, muzikale medewerkers (koren en instrumentalisten) en gemeenteleden.
 • Een open houding t.o.v. een brede muziekpraktijk, met ruimte voor traditionele en nieuwere kerkmuziek in een verscheidenheid aan stijlen.
 • Op de hoogte willen blijven van de ontwikkelingen op het gebied van kerkmuziek en dat met enthousiasme in woord en geschrift kunnen overdragen aan de gemeente.

WAT BIEDEN WIJ?

 • Een goed zingende gemeente, die kwalitatieve kerkmuziek waardeert en waarin meerdere koren actief zijn.
 • Een mechanisch Pels & Van Leeuwen-orgel gebouwd in 1970 met 17 stemmen, verdeeld over Hoofd- en Borstwerk met een vrij Pedaal, en een Yamaha-concertvleugel.
 • Aanstelling en honorering volgens de Regeling voor de Kerkmuziek van de PKN. 
 • Een aanstelling voor één jaar; bij wederzijds genoegen daarna vast contract.
 • Mogelijkheid om concerten te organiseren via de Stichting Open Hof Muziek, met veel ruimte voor eigen inbreng om de bloeiende concertpraktijk in stand te houden en verder te ontwikkelen.

INTERESSE?

Een proefspel en proefdirectie zullen deel uitmaken van de procedure. Interesse? Stuur dan je motivatiebrief en CV vóór 1 oktober naar co.openhof@gmail.com.

Meer informatie over onze kerkgemeenschap kun je vinden op openhof-ommoord.nl. Voor meer informatie over de vacature kun je mailen naar co.openhof@gmail.com of bellen naar 06-38613485 (Wilma Stolk, voorzitter sollicitatiecommissie).