VACATURES Flentrop Orgelbouw: Werkvoorbereider / Tekenaar + Orgelstemmer

Organisatie: Flentrop Orgelbouw
Functies: (Junior) Werkvoorbereider / Tekenaar + (Leerling) Orgelstemmer

Flentrop Orgelbouw restaureert en onderhoudt bestaande orgels. Daarnaast ontwerpt en bouwt ons bedrijf nieuwe orgels. Wij zijn een gerenommeerd bedrijf van 120 jaar oud, marktleider in Nederland en leveren onze orgels over de hele wereld. Er wordt gewerkt vanuit twee locaties, kantoor en pijpmakerij in Zaandam en de houtwerkplaats op Koog aan de Zaan. Binnen het bedrijf werken momenteel 28 mensen, waarvan velen al decennia bij Flentrop betrokken zijn. Er wordt in ons bedrijf ambachtelijk gewerkt.

Wij zijn op zoek naar een:

(Junior) Werkvoorbereider / Tekenaar

en een:

(Leerling) Orgelstemmer

Wat doe je?

Als stemmer stem je pijporgels en controleer je de stemming, rapporteer je over de toestand van het orgel, verricht je zelfstandig kleine reparaties op grond van allround vaardigheden in hout- en metaalbewerking, en los je algemeen voorkomende storingen in het elektrisch en pneumatisch systeem op. Je corrigeert storende intonatiegebreken. Je bent ter plekke de contactpersoon van het bedrijf. Indien nodig werk je op locatie in binnen- en buitenland (mogelijk voor meerdere dagen of weken achter elkaar).

Als werkvoorbereider/tekenaar houd je van afwisseling in je werk en bent graag creatief op zoek naar de beste oplossing voor de klant. Deze oplossing teken je tot in detail in 3D uit, zodat je collega’s in de werkplaats zo goed en efficiënt mogelijk het orgel kunnen bouwen. Je werkt met de inzet van mooie materialen mee aan een prachtig instrument. Uiteraard krijg je binnen het bedrijf goede begeleiding en ondersteuning, zodat je na een (lange) opleidings- en inwerkperiode geheel zelfstandig aan het werk kunt.

Wat verwachten wij van jou

 • Je beschikt over een MBO-werk- en denkniveau. 
 • Je bent gestructureerd en stressbestendig.
 • Je bent nieuwsgierig, leergierig en gaat altijd voor kwaliteit.
 • Je bent een teamspeler met een proactieve, flexibele houding.
 • Je bent oplossingsgericht en communicatief sterk.
 • Je kunt je mondeling en schriftelijk uitdrukken in het Nederlands, Engels en Duits.
 • (Werkvoorbereider) Je hebt kennis van 3D-tekenen (Inventor/AutoCAD).

Wat krijg je ervoor terug

 • Een goed salaris, pensioenregeling en secundaire arbeidsvoorwaarden (CAO Orgelbouw).
 • Een (op termijn) zelfstandige baan met 26 vakantiedagen en 10 roostervrije dagen bij een fulltime dienstverband.
 • Mogelijkheden tot het volgen van opleidingen en trainingen.
 • Leuke enthousiaste collega’s en een informele werkomgeving.
 • Een vaste aanstelling bij gebleken geschiktheid.

Motivatiebrief en cv kunnen worden gestuurd aan Flentrop Orgelbouw, t.a.v. van de directie op cynthia@flentrop.nl. Rinus Koole (rinus@flentrop.nl of 06-51614317) geeft je graag meer informatie over de stemmerswerkzaamheden; Wim van Belzen (wim@flentrop.nl of 075-6168651) geeft je graag meer informatie over de werkzaamheden van de werkvoorbereider/tekenaar.