Livestream orgelmarathon vanuit Lutherse Kerk Den Haag

Klaviatuur Bätz-orgel Evangelisch-Lutherse Kerk Den Haag | © ORGELNIEUWS

Vijf organisten zijn woensdagavond 18 maart via een livestream op YouTube vanuit de Lutherse Kerk in Den Haag te beluisteren. Het idee voor dit orgelconcert zonder publiek komt van orgelliefhebber Samuël Strijbis. Aanleiding was het afgelasten van orgelconcerten als gevolg van de uitbraak van het coronavirus.

Text Example

advertentieVijf heel verschillende organisten hebben de handen ineen geslagen, en gaan vanuit de Evangelisch-Lutherse Kerk in Den Haag een avondvullend programma te verzorgen. De marathon begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur.

Het gaat om Sander van den Houten (vaste bespeler van het Bätz-orgel in Den Haag), Evan Bogerd (Westerkerk, Amsterdam), Marco den Toom (Nieuwe Kerk, Katwijk), Geerten Liefting (Bonaventurakerk, Woerden) en Iddo van der Giessen (Goede Herderkerk, Rotterdam).

Afwisselend

Het vijftal zal afwisselend op de orgelbank van het Bätz-orgel plaatsnemen. Het programma bevat muziek van onder anderen Bach, Mendelssohn, Liszt, Guilmant, Stanford, Parry en improvisatie. De marathon wordt afgesloten met een gezamenlijke improvisatie.

YouTube

Het concert is op het YouTube-account van de Lutherse Kerk Den Haag te volgen via de link https://youtu.be/tqhFH0pcnyA.

Hart onder de riem

Daar is naast de livestream en het volledige programma ook een donatieknop te vinden om daarmee de kosten te kunnen dekken. ‘De medewerkenden hopen hiermee thuiszittende muziekliefhebbers te blijven vermaken, en hun medemusici die veelal inkomstenverlies lijden door de afgelaste concerten een hart onder de riem te steken.’