Veelzijdige serie van 75-jarig Katwijks Orgelcomité

Text Example

advertentieDit jaar bestaat het Orgelcomité Nieuwe Kerk Katwijk aan Zee 75 jaar. Sinds het oprichtingsjaar 1935 werden honderden concerten gegeven, vaak door internationale organisten. De acht concerten in de ‘Internationale Orgelserie 2010’ staat dan ook in het teken van het jubileum. Vrijdag 2 juli geeft Ben van Oosten de ‘aftrap’ met het eerste concert van de veelzijdige serie.

Van Oosten speelt vrijdag een programma met werk van Widor, Saint-Saëns, Dupré en de integrale eerste Symphonie van Vierne. Het concert begint om 20.15 uur.

In de serie 2010 zullen vier organisten optreden die nog niet eerder op het Van den Heuvel-orgel in de Nieuwe Kerk concerteerden: Jan Jansen (Utrecht), Wybe Kooijmans (Naarden), de Rus Daniel Zaretsky (Sint-Petersburg) en de française Lydia Sourial (Lyon). Laatstgenoemde geeft in Katwijk exclusief haar eerste orgelconcert in Nederland. Daarnaast zullen Vincent de Vries, Everhard Zwart en Sander van Marion opnieuw hun medewerking aan de serie verlenen.

De volledige informatie over de Internationale Orgelserie 2010 is te vinden op www.orgelcomite-nieuwekerk-katwijk.nl. Daar is ook het uitgebreide programmaboek als pdf te raadplegen.

Foto: Ben van Oosten aan de speeltafel van het Cavaillé-Coll-orgel in de Saint-Sulpice te Parijs (foto: Pieter Baak)

Advertorial

© 2010 www.orgelnieuws.nl

© 2010 fotografie Pieter Baak, Den Haag