Verjaardagsconcert Herman van Vliet in Domkerk Utrecht

organist herman van vliet

Herman van Vliet is dit jaar 75 jaar geworden. Hij viert dat op vrijdag 16 september in de Utrechtse Domkerk met een door Stichting Vox Humana georganiseerd orgelconcert. Op het programma staat onder meer een compositie die Van Vliet speciaal voor dit concert schreef.

Van Vliet opent het verjaardagsconcert met Johann Sebastian Bachs ‘Nun danket alle Gott’ in een bewerking van Virgil Fox. Kenmerkend voor Van Vliet is zijn speurtocht naar onbekende muziek. Daarmee heeft hij al diverse werken onder het stof vandaan gehaald.

Zo speelt hij op 16 september ‘Thema met variaties en finale’ van Louis Thiele en een parafrase over het lied ‘Heer Jezus heeft een hofken’ van de Vlaamse componist Marinus de Jong.

Aansluitend klinkt een transcriptie van de Notenkrakersuite van Pjotr Illjitsj Tsjaikovski. Van Vliet besluit zijn concert met twee bewerkingen van eigen hand, onder andere de Finale over Psalm 75 en een speciaal voor dit concert geschreven compositie die ook na afloop van het concert verkrijgbaar is.

Programma:
– Choral ‘Nun danket alle Gott’, BWV 79 (Johann Sebastian Bach/arr. Virgil Fox)
– Thema met variaties en finale (Louis Thiele)
– Parafrase ‘Heer Jezus heeft een hofken’ opus 143 (Marinus de Jong)
– Notenkrakersuite, opus 71a (Peter Tsjaikovski)
– Finale Psalm 75 en toegift (Herman van Vliet)

Het concert begint om 20.00 uur en de toegangsprijs in de voorverkoop bedraagt € 12,50 (vanaf 12 jaar). Tot 12 jaar is de toegang gratis.

Klik hier voor het bestellen van kaarten voor dit concert.