Vermaarde Amerikaanse organist en docent geeft posities op na beschuldigingen seksueel wangedrag

De vermaarde Amerikaanse organist en docent James David Christie heeft zijn posities aan Oberlin College, Ohio en het College of the Holy Cross in Worcester opgegeven na beschuldigingen van seksueel wangedrag.

Text Example

advertentieChristie (66) is behalve docent ook een internationaal bekend concertorganist en jurylid bij concoursen, zoals onder meer het Sweelinck Concours in Amsterdam.

Een groep oud-orgelstudenten van Holy Cross College maakte begin deze maand melding van seksueel misbruik door Christie. Het misbruik zou tussen 1994 en 2017 hebben plaatsgevonden.

Het collegebestuur stelde James David Christie op non-actief, waarna Christie besloot zelf ontslag te nemen. Hij trok zich tevens terug van zijn positie als orgeldocent en hoofd van de orgelafdeling van het prestigieuze Oberlin College en Conservatorium. Ook daar waren meldingen van seksuele misdragingen binnengekomen.

De vijf studenten beschuldigden Christie ervan ‘een dreigend gevaar te zijn voor studenten op onze campus’, zo werd in The Boston Globe uit de brief geciteerd. Enkele van de ondertekenaars deden vandaag ook hun relaas in deze krant.