Videomapping in bijzonder orgelconcert Stevenskerk Nijmegen

Videoprojecties van de Italiaanse kunstenaars van gloWArp, architectuur, akoestiek en muziek vloeien dinsdag 9 september samen tijdens een bijzonder orgelconcert in de Stevenskerk in Nijmegen. De videomapping wordt door Jetty Podt en Berry van Berkum van passende orgelmuziek voorzien.

Text Example

advertentieArchitect Donato Maniello en grafisch kunstenaar Luigi Console van de Italiaanse studio voor multimediacommunicatie gloWArp zullen de monumentale Stevenskerk van binnenuit in al haar detail belichten. Daarin werken ze samen met de Nijmeegse organisten Berry van Berkum en Jetty Podt.

Voorlopers
gloWArp maakte onder andere virtuele scenografieën voor theatergezelschappen en is een van de voorlopers in het gebruik van digitale projectietechnologieën in de kunst. Deze zomer is gloWArp in Nijmegen neergestreken in het kader van het multimediafestival Oddstream. Voor het orgelconcert van dinsdag 9 september is de samenwerking aangegaan met de Nijmeegse Orgelkring.

Kaarten
Voor het concert zijn zowel zit- als staanplaatsen beschikbaar. Kaarten voor zitplaatsen kosten € 10 en zijn uitsluitend ’s avonds voor het concert verkrijgbaar aan de kassa. Staanplaatsen kosten € 5 en zijn tevens online te bestellen.

Het concert begint om 20.30 uur. Kerk en kassa zijn open om 19.45 uur.

Zie ook
www.nijmeegseorgelkring.nl