Vier orgeltochten door Noord-Holland in juli en augustus

Traditiegetrouw organiseert de Stichting Orgeltochten Noord-Holland in de zomer een aantal orgeltochten. Ook in dit jaar worden op vier zaterdagen in juli en augustus telkens drie tot vier orgels gedemonstreerd.

Text Example

advertentieDe tochten worden al sinds 1971 georganiseerd. Destijds op initiatief van Klaas Bolt, die zelden gehoorde orgels in de provincie voor het voetlicht wilde brengen. Inmiddels zijn de activiteiten ondergebracht in een stichting. Aan het einde van het seizoen 2019 bereikt de teller tocht 318.

De orgeltochten, onder leiding van een deskundig organist, zijn zowel per auto als per fiets af te leggen. Aanvang is telkens 10.30 uur. Tussen het bezoek aan de tweede en derde kerk is er gelegenheid voor lunch op eigen gelegenheid. Het programma voor dit jaar ziet er als volgt uit:

20|07 – Noordeinde, Noordeinder Vermaning (Strümphler); Grootschermer, Dorpskerk (Naber); Schermerhorn, Protestantse Kerk (Assendelft) en Grote Kerk (Courtain/Leichel) (foto). Organist: Willem Poot

27|07 – Eenigenburg, Hervormde Kerk (Schölgens); Krabbendam, Schuurkerkje (Blötz); Schoorl, Dorpskerk (Verhofstad/Schiffers). Organist: Henk Verhoef.

03|08 – Amsterdam, Nassaukerk (Valckx & Van Kouteren), Jeruzalemkerk (Furtwängler & Hammer) en Boomkerk (Hilgers). Organist: Aart Bergwerff.

10|08 – Bennebroek: Hervormde Kerk (Bongaert/Müller/Flentrop); Heemstede, H. Bavo (Van den Brink); Overveen, O.L.V. Onbevlekt Ontvangen (Ypma). Organist: Christine Kamp

Deelname
Deelname kost € 15 per persoon, inclusief programmaboekje, exclusief lunch. Betalen kan bij de ingang van de kerk. Aanmelding vooraf is niet nodig.

 

www.orgeltochtennoord-holland.nl

 

© beeld Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed