‘Vijftig merkwaardige orgels in Vlaams-Brabant’

Onder het motto NON IMPEDIAS MUSICAM [Verstoor de muziek niet] presenteert het tijdschrift Orgelkunst in samenwerking met de ‘Samenwerkende Orgelverenigingen Vlaams-Brabant’ een bijzonder septembernummer dat volledig gewijd is aan vijftig merkwaardige orgels in Vlaams-Brabant, zowel historische als nieuwe.

Text Example

advertentie 

Van elk instrument wordt volgende info weergegeven: op de linkerzijde een aflopende foto in kleur van het orgelfront; op de rechterpagina staat, naast de naam en de locatie van de kerk/kapel, een zeer beknopte beschrijving van het gebouw en enkele opvallende bezienswaardigheden. Daarop volgt een korte toelichting over en de huidige dispositie van het instrument, de bouwer en de restaurateurs. Van enkele orgels bestaan cd-opnames. Niet alle besproken orgels zijn nog bespeelbaar. Aandacht krijgen ook de luidklokken. Tot slot volgt de literatuur. Samenstellers en auteurs zijn Luk Bastiaens en Gilbert Huybens. Het bijzonder nummer bevat 112 pagina’s en 52 aflopende foto’s in kleur.

Op de website www.orgelkunst.be is onderaan de startpagina een pdf te downloaden met een overzicht van de besproken instrumenten.

 

Binnenkort een bespreking van dit nummer op www.orgelnieuws.nl

 

Te bestellen
22 € (inclusief verzendkosten)
Bankgegevens: (IBAN) BE09 4366 2049 9157 (BIC): KREDBEBB 
t.n.v. Orgelkunst vzw, Overhemstraat 28 A, BE-3320 HOEGAARDEN