Vlaardingse huispijporgelestafette

Text Example

advertentieOp zaterdag 11 maart is er in Vlaardingen een orgelestafette langs zes huispijporgels. Geert Bierling, Kees van Eersel, Aad van der Hoeven, Jaap Kroonenburg, Mar van der Veer en Bas de Vroome bespelen de orgels.

Het publiek wordt met busjes van de ene naar de andere locatie gereden.

De concerten duren twintig minuten. ’s Avonds om 20.00 uur is er een slotconcert met alle uitvoerenden op het hoofdorgel van de Grote of St. Janskerk van Schiedam.

Vijf van de orgels staan bij particulieren thuis, de zesde staat in de dagkapel van de Ichthuskerk.

De estafette is een idee van Ben van der Linden. Hij componeerde ter gelegenheid van de estafette een werk voor orgel en elektronica. Het is de bedoeling van het werk op een later tijdstip op cd verschijnt. Aan het concert van Kees van Eersel werk ook klavciniste Henny van Eersel-Drost mee.

Startpunt van de estafette is de Grote Markt in Vlaardingen. De busjes vertrekken tussen 10.30 en 11.15 uur. Vlaardingse kerkorganisten besturen de busjes. Wie meerijdt, kan bij hen terecht voor vragen over de te bespelen orgels. In de busjes zijn versnaperingen verkrijgbaar.

Reserveren is verplicht, want de capaciteit in de huiskamers is beperkt.

Alle verdere informatie en de mogelijkheid om te reserveren staat op www.vlaardingseorgels.nl (knop ‘Vlaardingse Orgelestafette’).

© 2006 orgelnieuws.nl

© foto www.orgelfotografie.nl