VOGG-cursus Kerkelijk Orgelspel begint aan vijftiende editie

Text Example

advertentieIn september 2009 begint de Vereniging van Organisten van de Gereformeerde Gemeenten (VOGG) voor de vijftiende keer met de Cursus Kerkelijk Orgelspel (CKO). Evenals de voorgaande keren wordt deze cursus gegeven in Rotterdam.

Deelnemers kunnen zich nu opgeven voor CKO-1 (-2): het eerste jaar waarin cursisten les krijgen in solfège, algemene muziekleer, muziekgeschiedenis, orgelbouwkunde, koraalspel en vrij orgelspel. Het eerste cursusjaar wordt afgesloten met toetsen over de eerste vier genoemde vakken. In het tweede jaar wacht men naast toetsen over algemene muziekleer i.c. kerkmodi, muziekgeschiedenis en orgelbouwkunde óók de praktische toetsen koraalspel en vrij orgelspel. Bij goed resultaat ontvangen deelnemers na twee jaar het ‘Getuigschrift Kerkelijk Orgelspel A’.

Dit jaar kan men zich ook weer opgeven voor CKO-3 (-4): gedurende twee jaren zijn de vakken solfège, algemene muziekleer i.c. harmonieleer, muziekgeschiedenis, koraalspel en vrij orgelspel te volgen. Bij koraalspel ligt het accent op improvisatie: er worden 10 improvisatietechnieken behandeld. Bij voldoende resultaten ontvangen cursisten na twee jaar het ‘Getuigschrift Kerkelijk Orgelspel B’.

In deze cursus wordt geen “orgelles” geven, zoals dat door diverse docenten wordt gedaan. In de cursus wordt in groepsverband stil gestaan bij alle facetten die van belang zijn om bijvoorbeeld in een eredienst als organist goed te kunnen functioneren.

Deze cursussen zijn dan ook bedoeld voor iedereen die interesse heeft in het vak “kerkorganist”, of voor diegenen die meer willen weten van het vak kerkmuziek. De cursus wordt gegeven door zeer ervaren docenten.

De cursus wordt gegeven op de zaterdagochtend rondom het prachtige orgel van de ‘Guido de Brès’ te Rotterdam gedurende het winterseizoen. Het cursusgeld bedraagt per cursusjaar € 250,00 voor leden van de VOGG en € 275,00 voor niet-leden. Dit cursusgeld is inclusief de examengelden. Het is ook mogelijk de cursus als hospitant te volgen. U betaalt dan € 75,00.

Nadere informatie over deze cursus kunt u opvragen bij de cursusleider van de CKO. U kunt zich bij hem opgeven (zie onderstaande adresgegevens) òf via de website van de VOGG www.kerkenmuziek.nl

Graag vóór 1 september 2009.

CKO van de VOGG

Wilhelminastraat 43

3264 XR Nieuw-Beijerland

telefoon: 0186-692088

e-mail: hcdg@hetnet.nl

Zie ook:

http://www.kerkenmuziek.nl/reviews/view/19

ingezonden mededeling

© 2009 www.orgelnieuws.nl