VOGG maakt orgeltocht door Kampen

Op zaterdag 23 mei maakt de VOGG een orgeltocht langs orgels op drie locaties in de binnenstad van Kampen.  De organisten Sander van den Houten, Niels Adema en Ab Wegenaar zullen de orgels bespelen.

Text Example

advertentie 

De tocht begint om 10.15 uur in de Burgwalkerk waar de deelnemers vanaf 09.45 uur worden onthaald met koffie. De organist van de kerk, Sander van den Houten zal het orgel laten klinken in een vooraf door hemzelf toegelicht programma.

 

Even verderop in de stad zal Van den Houten om 11.15 uur ook het orgel van de Broederkerk demonstreren, waarna de wandeltocht vervolgt naar het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente. Daar zal de vereniging om 12.00 uur drie kwartier uittrekken voor haar jaarvergadering. Aansluitend is er een pauze waarin soep en broodjes te koop zijn.

 

Het middagprogramma gaat om 13.30 uur verder met een bespeling van het De Koff-orgel van de Gereformeerde Gemeente door Niels Adema. De orgelwandeling gaat daarna naar de Bovenkerk waar Ab Weegenaar om 14.00 uur een muzikaal programma van een kwartier zal spelen. Hij geeft ook samen met Sander van den Hout het slotconcert op zowel orgel als fagot.

 

De dag besluit met een bespeling van de beiaard van de Nieuwe Toren door Jasper Stam van 15.45 uur tot 16.05 uur.

 

Aan de tocht kan worden deelgenomen door zowel leden als niet-leden van de VOGG.

 

 

© 2015 beeld Gérard van Betlehem