VOGG zet Jan Zwart in de schijnwerpers in Krabbendijke

Op zaterdagmiddag 10 september zet de afdeling Zuidwest van de VOGG de muziek van Jan Zwart in de schijnwerpers. Rond het orgel in de kerk van de Gereformeerde Gemeente te Krabbendijke presenteert Jaap Zwart muziek van zijn grootvader in een lezing en orgelspel.

Text Example

advertentieIn de afgelopen jaren organiseerde de VOGG-Zuidwest al een reeks orgel- en studiemiddagen, waarin een lijn vanuit de traditie van de Duitse romantiek werd gevolgd. Na Mendelssohn in 2009, via Samuel de Lange (2011) en Bastiaans (2014) kwam men ‘bijna als vanzelf’ uit bij Jan Zwart.

Jaap Zwart, kleinzoon van Jan Zwart, zal tijdens de studiemiddag in een lezing ingaan op het oeuvre van zijn grootvader. Aan de klavieren van het Kaat & Tijhuis-orgel uit 2011 wordt dat door hem verduidelijkt met diverse voorbeelden. Aansluitend is er ruim de gelegenheid voor organisten om zelf één van de werken van Jan Zwart te spelen. Jaap Zwart zal daarna ingaan op het gespeelde werk en de uitvoering daarvan.

De middag start om 14.00 uur en duurt tot circa 17.00 uur, afhankelijk van het aantal deelnemers. Locatie: Gereformeerde Gemeente, Johan Willem Frisostraat 1, Krabbendijke.