Voor de Opperzangmeester [GESIGNALEERD]

Text Example

advertentie 

Cor van Dijk:

Voor de Opperzangmeester

150 Psalmen in twee toonsoorten

 

Uitgever: Cantique

Nummer: CA 375

Pagina’s: 346, ingebonden, hardkaft

Prijs: € 49,95 UITVERKOCHT!Het psalmenspelende, protestantse organistencorps hoeft tegenwoordig niet te klagen als het gaat om het aanbod van koraalbundels met psalmvoorspelen en zettingen. Aan de bibliotheek die deze spelers kunnen aanschaffen is onlangs nog eens een nieuwe bundel toegevoegd: Voor de Opperzangmeester.

 

Begin maart stelde orgelnieuws.nl tien vragen aan de schrijver van deze nieuwe koraalbundel, Cor van Dijk. In een uitgebreid artikel in de serie ‘Tien vragen’ vertelt de auteur meer over de achtergronden bij de totstandkoming van de bundel.

 

Lees meer: Tien vragen aan: Cor van Dijk, schrijver nieuw koraalboek

 

In Voor de Opperzangmeester beslaat elke psalm twee à drie pagina’s: een voorspel, koraalzetting, een tussenspel met modulatie en een tweede koraalzetting. Van Dijk houdt rekening met een diversiteit aan ‘psalmgebruikers’. De zettingen zijn ritmisch genoteerd, maar ook iso-ritmisch te gebruiken. Verschillen met de psalmmelodieën zoals ze in het Liedboek voor de Kerken staan genoteerd zijn in klein schrift boven de notentekst aangegeven. Het notenbeeld is duidelijk en overzichtelijk. De ingebonden uitgave blijft goed op de lessenaar staan. Ook handig zijn de twee leeslinten.

 

Er is ook een versie in klavar beschikbaar, uitgegeven bij Klavarskribo (nummer KL26600). De prijs van die uitgave is € 59,95.

 

© 2009 www.orgelnieuws.nl