Voorjaarsexcursie Organum Frisicum naar Arum en Harlingen

orgel lambertuskerk arum
Leichel-orgel Lambertuskerk Arum | © foto Ad Fahner

De voorjaarsexcursie van Stichting Organum Frisicum vindt dit jaar plaats op zaterdag 2 april. Er worden drie orgels bezocht in Arum en Harlingen. ’s Middags wordt ook de Friese Orgelkrant 2022 gepresenteerd.

Text Example

advertentieDe Lambertuskerk in Arum is het startpunt. Deelnemers worden daar vanaf 9.45 uur ontvangen met koffie, thee en koek. Om 10.30 uur begint het programma met een bespeling van het Leichel-orgel uit 1885, het grootste van de vier orgels van deze bouwer in Friesland. Het orgel werd in 2021 gerestaureerd door Bakker & Timmenga.

Harlingen

Aansluitend wordt in Harlingen de Sint-Michaëlkerk bezocht. Hier staat een tweeklaviers orgel van de Amsterdamse firma P.J. Adema & Zonen uit 1898. Na een demonstratie van het instrument vindt in deze kerk om circa 12.30 uur ook de presentatie van de Friese Orgelkrant 2022 plaats.

Na de lunch, op eigen gelegenheid, is er een uitgebreider programma rond het Hinsz-orgel uit 1766 in de Grote Kerk. Naast een orgelbespeling door de twee organisten van deze dag zal ds. T. van der Linden een lezing houden.

De excursie staat onder leiding van Peter van der Zwaag, die de orgels samen met Jochem Schuurman zal bespelen.

Aanmelden

Aanmelden voor de excursie kan tot 26 maart door € 17,50 (donateurs) of € 22,50 (niet-donateurs) per persoon over te maken naar NL64 INGB 0002 3777 93 ten name van Stichting Organum Frisicum onder vermelding van ‘voorjaarsexcursie’, aantal personen, postcode en huisnummer. Kinderen jonger dan 16 jaar mogen gratis deelnemen. Een bevestiging van aanmelding en overige informatie wordt vanaf 28 maart verstuurd.