Voorlaatste opname PsalmenProject met Peter Sneep

Op zaterdag 9 mei 2015 vindt de voorlaatste opname van het PsalmenProject plaats in kerkgebouw ‘De Fontein’ in Nijkerk. Peter Sneep zal dan de samenzang begeleiden op het in 2011 in gebruik genomen Škrabl-orgel.

Text Example

advertentie 

Tijdens de zangmiddag zal Sneep veertien psalmen voorzien van geïmproviseerde voorspelen en begeleiding in verschillende stijlen. De psalmen worden gezongen in de berijming van 1968. Ook zal een aantal psalmen in beurtzang worden gezongen of worden voorzien van orgelverzen. Op het programma staan de psalmen 3, 35, 36, 45, 58, 60, 64, 73, 82, 83, 106, 127, 131 en 144.

 

Stichting PsalmenProject heeft als doel niet alleen alle 150 berijmde psalmen, ritmisch gezongen, op cd vast te leggen, maar ook de begeleidings- en improvisatiekunst van Nederlandse organisten te documenteren. Het PsalmenProject is 2008 van start gegaan. Inmiddels zijn er tien cd’s van de zangmiddagen verschenen.

 

De tiende cd met Sietze de Vries aan het orgel van de Martinikerk Groningen kwam vorig jaar september uit. Het project zal 10 oktober in de Nicolaikerk te Utrecht worden afgesloten met de opname van volume twaalf waarbij Gerben Mourik het Marcussen-orgel zal bespelen. Voor Peter Sneep is dit de tweede opname in het PsalmenProject, eerder nam hij deel drie op in de Joriskerk te Amersfoort

 

De middag in ‘De Fontein’ te Nijkerk (Ds. Kuyperstraat 2) op zaterdag 9 mei begint om 14.30 uur; de toegang is gratis, wat evenzeer geldt voor de ruime parkeergelegenheid bij de kerk.

 

www.psalmenproject.nl