Website over J.G. Bastiaans gelanceerd

Onlangs is een website gelanceerd over de negentiende-eeuwse Nederlandse componist en organist Johannes Gijsbertus Bastiaans (1812-1875). De website is een initiatief  uitgever Fons Brouwer en Bastiaans-kenners Jan ten Bokum en Frank van Wijk.

Text Example

advertentie 

De site met informatie over leven en werk van Bastiaans, met naast een biografie een werkenlijst, overzichten van publicaties, edities, opnamen, boeken en artikelen. Op de website is ook een aantal mp3-opnamen te beluisteren van zowel orgelmuziek als vocaal werk en pianomuziek.

 

Ten Bokum en Van Wijk waren in 2012 als editoren betrokken bij de nieuwe, bij Donemus verschenen, wetenschappelijk-praktische uitgave van 32 banden met de werken van J.G. Bastiaans. Jan ten Bokum promoveerde in 1972 op de dissertatie Johannes Gijsbertus Bastiaans (1812-1875). 

 

Met de website willen de initiatiefnemers de betekenis en de muziek van de Bastiaans in een bredere kring bekend maken, zo schrijven zij op de site. Ze richten zich daarbij zowel op de beroepsmusicus als de ‘gemiddelde muziekliefhebber’. Daarnaast zijn zij bezig een vriendenkring rond Bastiaans op te richten.

 

www.jgbastiaans.nl