Website Platform Klinkend Erfgoed gelanceerd

website klinkend erfgoed

Donderdag 26 februari is de website www.klinkenderfgoed.nl officieel gelanceerd. Met de site wil het Platform Klinkend Erfgoed ‘aandacht en enthousiasme creëren’ voor klinkende monumenten als orgels en klokken maar ook torenuurwerken.

Text Example

advertentieDe website is bedoeld als digitaal trefpunt voor initiatieven en berichten op het gebied van klinkend erfgoed. Op de site is onder meer praktische informatie te vinden over het beheer van orgels, luidklokken en torenurenwerken.

Het Platform Klinkend Erfgoed is een samenwerkingsverband van partijen die betrokken zijn bij het beheer en onderhoud van klinkend erfgoed. Het platform wil de interesse voor dit erfgoed bij jong en oud bevorderen, aandacht richten op goed beheer en behoud, en het erfgoed laten functioneren of klinken.

Een aantal organisaties van eigenaren, bouwers, adviseurs inspecteurs en andere belanghebbenden bij het beheer en onderhoud van dit erfgoed hebben zich bij dit platform aangesloten. Onder andere de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, het College van Orgeladviseurs, de KKOR, de Commissie Orgelzaken van de PKN en de Vereniging van Orgelbouwers in Nederland nemen deel in het platform.

 

www.klinkenderfgoed.nl