Willem Harold Boog wordt stadsorganist Zeist

Vanaf 27 april dit jaar heeft ook het Utrechtse dorp Zeist een stadsorganist. Het College van Burgemeester en Wethouders is in samenwerking met het kunstonderwijsinstituut ‘KunstenHuis’ voornemens Willem Harold Boog daartoe te benoemen. Dit heeft een woordvoerder van de Gemeente Zeist laten weten.

Text Example

advertentie 

Boog organiseert dit jaar voor de 25ste maal het Traditionele Oranjeconcert in de Oosterkerk in Zeist. Tijdens dit concert op Koningsdag zal burgemeester Koos Janssen hem de benoeming officieel toekennen.

 

De toekomstige stadsorganist wil in samenwerking met de gemeente Zeist en de Zeister Muziekschool (onderdeel van het KunstenHuis De Bilt-Zeist) orgels en de orgelcultuur meer onder de aandacht brengen en activiteiten ontplooien om de Zeister orgels meer toegankelijk te maken voor publiek. Orgeleducatie, orgelconcerten, orgelplusconcerten, excursies, wandelconcerten en open dagen moeten hier een groot deel van uitmaken.

 

Willem Harold Boog (*1964) is sinds 1989 als cantor-organist verbonden aan de Oosterkerk in Zeist. Na lange tijd les te hebben gehad van Willem Hendrik Zwart studeerde hij orgel en kerkmuziek bij Jos van der Kooy. Boog heeft een uitgebreide lespraktijk en geeft onder meer workshops  samenzangbegeleiding en Hollandse Koraalkunst. Daarnaast is hij actief als concertorganist. Van zijn spel verschenen enkele cd’s.