Willem van Suijdam – Festival Prelude, Fugue & Finale ‘Praise my soul’

Bij Boeijenga Music Publications verscheen een driedelige compositie van Willem van Suijdam over de bekende Engelse hymn ‘Praise my soul, the King of Heaven’.

Text Example

advertentieConcertpianist, organist en dirigent Van Suijdam (*1956) volgde zijn conservatoriumopleiding in Zwolle, Hilversum en Alkmaar. Na een studie Bach-interpretatie bij Jean Guillou, emigreerde hij in 1986 naar Canada. Daar was hij oprichter en dirigent van het Liberation Choir en startte er zijn eerste orgelwinkel. Later vestigde hij de grootste pianowinkel van Canada, die hij in 2009 van de hand deed. Sinds 2014 richt hij zich op import van piano’s en orgels in de Filipijnen.

Zijn voornamelijk koraalgebonden werk verscheen eerder bij Muziekuitgeverij Willemsen. Deze wat virtuozere compositie heeft een plaats gekregen in de catalogus van uitgeverij Boeijenga.

Van Suijdam combineert verschillende stijlen, van Feike Asma en Willem Hendrik Zwart, via een Duitse (barokke) Fuga tot de Anglo-Amerikaanse introductie van de Finale die verder de sfeer van de Frans-romantiek ademt.

Willem van Suijdam

Festival Prelude, Fugue & Finale ‘Praise my soul, the King of Heaven’

Boeijenga Music Publications – BE 3075, 19. p, € 13,95 (print) / € 9,95 (pdf) | boeijengamusic.com