Wim Magré viert 40-jarig organistenjubileum

Dit jaar is het veertig jaar geleden dat organist Wim Magré zijn eerste kerkdienst speelde. Op zaterdag 26 mei viert het dat met een jubileumconcert in de Bovenkerk te Kampen.

Text Example

advertentieWim Magré (*1962) studeerde orgel bij Willem Hendrik Zwart en – aan het Conservatorium te Zwolle, bij Dorthy de Rooy. In 1978 werd hij benoemd tot organist van de Gereformeerde Kerk te Doornspijk. In juni 2015 werd hij benoemd tot organist van de Grote of Sint-Nicolaaskerk te Elburg waar hij vaste bespeler is van het Quellhorst-orgel.

Naast deze functie is hij ook organist van de middagpauzediensten en de Diensten met Belangstellenden in zowel de Engelse Kerk te Amsterdam als de Grote Kerk te Apeldoorn. Verder is hij actief als concerterend organist en dirigent van diverse koren.

Lees ook
Wim Magré nieuwe titularis Grote Kerk Elburg

Wim Magré koos de Bovenkerk te Kampen als locatie voor zijn jubileumconcert omdat hij daar jarenlang les heeft gehad van Willem Hendrik Zwart. ‘Ik kijk met veel dankbaarheid en goede herinneringen terug aan deze tijd. Het Hinsz-orgel is bovendien één van de mooiste instrumenten van ons land.’

Het concert begint om 20.00 uur. Op het programma staan werken van onder anderen Johann Sebastian Bach, Franz Liszt, Louis Vierne en Willem Hendrik Zwart. De toegang is gratis. Na afloop wordt een drankje aangeboden en is er gelegenheid de jubilaris te feliciteren.