Winfried Bönig speelt Reger en meer in Grote Kerk Zwolle

Op dinsdag 29 november speelt de Keulse Domorganist Winfried Bönig in de Grote of St. Michaelskerk te Zwolle. Op zijn programma staan werken van onder anderen Bach en Reger. Het is de eerste van twee concerten die Stichting Vox Humana dit najaar rond Max Reger organiseert.

Behalve Stichting Vox Humana is ook de concertcommissie van de Grote Kerk in Zwolle en de Stichting Piet van Egmond Documentatiecentrum bij dit concert betrokken. Laatstgenoemde stichting zal deze avond een cd presenteren met orgelmuziek van Max Reger, gespeeld door Piet van Egmond, uitgevoerd in de Grote Kerk te Zwolle.

Winfried Bönig opent zijn programma enkele korte werken van Max Reger gevolgd door Wie schön leuchtet der Morgenstern van Buxtehude en Karg-Elert. Aansluitend klinkt Bach’s Nun komm, der Heiden Heiland, omsloten door het bekende Praeludium en Fuga in c-moll, BWV 546 van de Thomascantor. Bönig besluit het concert met Abendglocken uit de Weihnachtszyklus van Liszt en de monumentale Choralphantasie ‘Ein feste Burg’ van Max Reger. 

Het concert begint om 20.00 uur en de toegangsprijs in de voorverkoop bedraagt € 17,50 (vanaf 12 jaar). Tot 12 jaar is de toegang gratis. De kaarten aan de kassa zijn € 20,00.

Kaarten zijn verkrijgbaar via

© 2016 beeld Stichting Vox Humana