Winnaars Feike Asma Concours 2011 bekend

Text Example

advertentieDinsdagavond 30 augustus vond in de concertzaal van Johannus Orgelbouw te Ede de finales plaats van het Feike Asma Concours 2011. De jury koos drie winnaars in evenzoveel leeftijdscategorieën: Kees van den Brink, Annemarie van Woudenberg en Peter Biemond.

Zaterdag 27 augustus werd de eerste ronde gespeeld. De jury, bestaande uit Everhard Zwart, Wybe Kooijmans en Peter Eilander, prees het hoge niveau van de deelnemers en vond het moeilijk om in elke leeftijdscategorie twee finalisten aan te wijzen.

Tot de finale wisten door te dringen:

• 12 – 15 jaar: Kees van den Brink en Arjan Wouters

• 16 – 19 jaar: Annemarie van Woudenberg en Gert van Hoef

• 20 – 24 jaar: Hendrikus Jonker en Peter Biemond

Kees van den Brink won in de jongste leeftijdscategorie met de vertolking van het werk ‘Gouden harpen ruisen’ van Feike Asma.

In de tweede categorie won Annemarie van Woudenberg met ‘Vreest niet, o mijn ziele’ van Jan Zwart.

In de oudste leeftijdscategorie won Peter Biemond met de voordracht van Asma’s bewerking over de ‘Avondzang’. Biemond won het concours voor de derde achtereenvolgende maal en mag daarom de wisselbeker houden.

Annemarie van Woudenberg ontving de aanmoedigingsprijs en mag op 21 april 2012 in de Lutherse Kerk te Den Haag meespelen tijdens de Feike Asma-herdenking die wordt georganiseerd door Stichting Vox Humana.

foto: deelnemers en jury van het Feike Asma Concours 2011

© 2011 www.orgelnieuws.nl

© 2011 fotografie: Johannus Orgebouw