WK voetbal verdrijft orgelmuziek van Grote Markt Groningen

groningen kleurt oranje

Met het bereiken van de halve finale van het WK  door het Nederlandse voetbalteam zal de Grote Markt in Groningen woensdagavond baden in een oranje zee van feestende voetbalfans. Het orgelconcert dat Leo van Doeselaar die avond zou geven in de aangrenzende Martinikerk moest daardoor worden afgelast.

Text Example

advertentie 

Op woensdag 9 juli zouden Leo van Doeselaar en Erwin Wiersinga als kersverse titularissen van het Martini-orgel tijdens een avondconcert een dubbel-cd presenteren met live-opnamen die zij vanaf 1998 hebben gemaakt in de Groningse Martinikerk.

 

Groot scherm

De organisatie van het concert, Stichting Avondtmusyck, heeft in overleg met de gemeente Groningen besloten om het concert dat om 20.00 uur zou beginnen geheel te laten vervallen. Vanaf zeven uur ‘s avonds is er een groots voetbalfeest op de Grote Markt waarbij de wedstrijd Nederland-Argentinië via een groot scherm is te bekijken. Dat leidt waarschijnlijk tot zoveel geluidsoverlast dat een orgelconcert in alle redelijkheid geen doorgang kan vinden.

 

Verplaatst

De cd-presentatie is nu verplaatst naar woensdag 23 juli. Erwin Wiersinga zal die avond het concert verzorgen. Zowel Van Doeselaar als Wiersinga zullen dan aanwezig om de exemplaren van de dubbel-cd die deze avond worden verkocht te signeren.

 

 

Zie ook

Eerste Martini-cd Van Doeselaar & Wiersinga