Wolfgang Seifen begeleidt film FAUST in Laurenskerk

faust murnau film

Op zaterdag 20 februari om 19.30 uur zal Wolfgang Seifen de ‘zwijgende’ film Faust live begeleiden in de Laurenskerk te Rotterdam. De gerenommeerde Duitse organist en improvisator zal op het grote Marcussen-orgel zijn eigen dramatische lijn toevoegen aan deze klassieker toevoegen.

Text Example

advertentie 

De stomme film Faust uit 1926 werd geregisseerd door de Duitse regisseur Friedrich Wilhelm Murnau. Het verhaal is gebaseerd op de legendarische figuur Faust en de bekende klassieke versie van het Faust-verhaal van Goethe. De film staat bekend als een van de beste werken uit de periode van de stomme film.

 

Wolfgang Seifen heeft een bijzondere staat van dienst binnen de Duitse improvisatieschool. Sinds 2000 is hij verbonden aan de Universiteit voor de Kunsten in Berlijn, waar hij studenten opleidt in liturgisch orgelspel en improvisatie. Zaterdag 20 februari wordt een uitstekende gelegenheid om Wolfgang Seifen met zijn improvisatietalent te horen en de filmklassieker te beleven in de Laurenskerk.

 

Kaarten zijn te koop via de website www.laurenskerkrotterdam.nl en kosten € 10. Kinderen tot en met 12 jaar, studenten en bezoekers met een CJP betalen € 8. Op de avond zelf kosten de kaarten € 12,50 en reductie is dan niet mogelijk.

 

[gesponsord bericht]