Wolfgang Seifen improviseert op Walcker-orgel Doesburg

organist Wolfgang Seifen

Op vrijdag 9 oktober verzorgt de Duitse organist Wolfgang Seifen een concert in de Grote Kerk van Doesburg. Seifen speelt die avond op uitnodiging van Stichting Vox Humana een programma dat louter uit improvisaties bestaat.

Text Example

advertentie 

In de Duitse improvisatieschool speelt Wolfgang Seifen momenteel een belangrijke rol. Sinds 2000 is hij verbonden aan de Universiteit voor de Kunsten in Berlijn, waar hij organisten opleidt in improvisatie en liturgisch orgelspel. De improvisatiekunst van professor Seifen trekt al vele jaren een grote schare bewonderaars naar zijn concerten.

 

Op 9 oktober staat hem een Duits instrument tot zijn beschikking: het vierklaviers Walcker-orgel (1916) uit de voormalige Nieuwe Zuiderkerk in Rotterdam en sinds 1972 in gebruik in de Grote Kerk van Doesburg. Een instrument waar Seifen zijn improvisatietalent volledig kan etaleren. Maar liefst 75 registers verdeeld over vier klavieren en pedaal staan hem tot zijn beschikking!

 

Het improvisatieprogramma bestaat uit drie onderdelen. Als eerste een Symphonische Phantasie und Fuge in Duits-romantische stijl, op het lijf geschreven van het Walcker-orgel. Met een luchtig Arabeske is er even ademruimte in het programma voordat Seifen afsluit met een vijfdelige Symfonie pour Grand Orgue.

 

Het concert begint om 20.00 uur en de toegangsprijs bedraagt € 10,- (vanaf 12 jaar). Tot 12 jaar is de toegang gratis.

 

www.stichtingvoxhumana.nl