Workshop Andriessen en De Klerk door Leo van Doeselaar in Joseph Haarlem

Op 17 en 18 mei 2019 organiseert de Andriessen/De Klerk Stichting 2019 een tweedaagse workshop in de Sint-Josephkerk te Haarlem. Leo van Doeselaar zal een selectie orgelwerken van Hendrik Andriessen en Albert de Klerk behandelen. De workshop is bedoeld voor conservatoriumstudenten orgel en net afgestudeerde organisten. Toehoorders zijn eveneens welkom.

Text Example

advertentieTijdens het Andriessen/De Klerk Festival in 2017 verzorgde Leo van Doeselaar – zelf een oud-leerling van Albert de Klerk – al een workshop over de orgelwerken van Andriessen en De Klerk. De positieve reacties daarop waren voor de stichting aanleiding om Van Doeselaar opnieuw uit te nodigen.

Repertoire
In de komende workshop worden Sinfonia (compleet) en de nummers 2 en 3 uit de Quattro Studi van Andriessen behandeld. Van Albert de Klerk komen Vexilla regis, Toccata en Passacaglia uit de Tien Orgelwerken, het Ricercare en Dic nobis Maria (meditatie 1) uit de Tres Meditationes Sacrae aan bod.

Workshop en concert
De lessen worden op vrijdag 17 en zaterdag 18 mei van 9.30 uur tot 14.00 uur gegeven op het Adema-orgel van de Sint-Josephkerk. ’s Middags krijgen de actieve deelnemers de gelegenheid om op orgel te studeren. De twee workshopdagen worden op zondagmiddag 19 mei om 15.30 uur afgesloten met een openbaar concert in de Josephkerk. De deelnemers zullen daarbij het resultaat aan het publiek laten horen.

Deelname
Conservatoriumstudenten en net afgestudeerde organisten kunnen zich als actieve deelnemers aanmelden. Deelname is voor hen gratis. Toehoorders kunnen de workshop bijwonen tegen een vergoeding van 15 euro per ochtend en 25 euro voor beide ochtenden. Het concert op zondag 19 mei is gratis toegankelijk, na afloop is er een collecte.

Meer informatie en aanmelden
www.andriessendeklerkstichting.nl

 

© 2019 fotografie Vincent van Buuren