Workshop koraalvoorspelen voor orgel en piano in Vlaardingen

Hoe improviseer of componeer je een koraalvoorspel op orgel óf piano. Daarover geeft Roeland de Reuver op zaterdag 24 september een workshop in de Sionkerk in Vlaardingen.

Text Example

advertentieDeelnemers gaan aan de slag met een door hen zelf bedachte, geïmproviseerde of gecomponeerde psalm- of liedbewerking. Die kunnen zij zowel op orgel als piano voorspelen. Organist en pianist Roeland de Reuver uit Capelle aan den IJssel zal de deelnemers van feedback voorzien.

De Reuver gaf zelf de bundel ‘Tot Uw dienst’ uit met speciaal voor piano geschreven koraalvoorspelen. Als improvisator won hij in 2014 het Nationaal Orgelimprovisatie Concours in Elburg.

Opgeven voor de workshop kan bij de organisator, de orgelcommissie van de Gereformeerde Gemeente Vlaardingen, per email aan j.poot@filternet.nl. Voor deelname wordt een vrije gift gevraagd.

De workshop duurt van 14.00 uur tot 16.00 uur en is ook toegangelijk voor luisteraars. Na afloop is er gelegenheid om koffie of thee te drinken. De toegang is vrij. Bij de uitgang is er een collecte.

De Sionkerk is gelegen aan Westnieuwland 56, 3131 VX  Vlaardingen

 

© 2016 beeld Orgefoto.nl