Workshop ‘Psalmbriefje’ rond nieuw Reil-orgel Bodegraven

De afdeling Centrum/Noordwest van de VOGG organiseert op zaterdag 28 juni rond het nieuwe Reil-orgel in de Bethelkerk te Bodegraven een workshop ‘Psalmbriefje’ voor organisten.

Text Example

advertentie 

De workshop is bedoeld voor kerkorganisten die te maken hebben met het zondagse psalmbriefje in de traditionele gereformeerde liturgie. Enkele vrijwilligers spelen tijdens de workshop elk een onderdeel van een kerkdienst: inleidend orgelspel, openingspsalm, collectepsalm, tussenzang, slotpsalm en uitleidend orgelspel.

 

De middag staat onder leiding van docent en gastheer Hans Pors. Besproken wordt het orgelspel met betrekking tot orgelgebruik, articulatie, registratie, frasering en begeleiding. Wie actief wil deelnemen kan zich opgeven bij Frans Kuijt, voggfk@gmail.com.

 

De workshop begint om 14.00 uur. Ook niet-actieve deelnemers, zowel leden van de VOGG als niet-leden zijn welkom. Na de pauze is er nog kort gelegenheid het nieuwe orgel vrij te bespelen. De Bethelkerk is te vinden aan de Dronensingel 2 in Bodegraven.

 

Meer over het orgel
Nieuw Reil-orgel voor Bethelkerk Bodegraven

 

 

© 2014 beeld Orgelnieuws.nl