Workshops en concerten door Gerrit Jordaan in IJsselstein

Gerrit Jordaan organist

De Zuid-Afrikaanse organist Gerrit Jordaan geeft zaterdag 24 oktober concerten en workshops in drie kerken in IJsselstein. De vooraanstaande concertorganist, componist en musicoloog is komende week voor een aantal optredens in Nederland, onder meer in Utrecht en het Amsterdamse Orgelpark.

Text Example

advertentie 

Zijn korte tournee sluit hij af in IJsselstein met een dagprogramma bestaande uit workshops oude muziek en romantiek en twee concerten. De dag begint om 10.00 uur met koffie in de Ontmoetingskerk (Andorrastraat 2) waar een Van den Berg & Wendt-orgel staat. Van 10.30 uur tot 12.00 uur geeft Jordaan een interpretatieworkshops waar muziek van Bach, Buxtehude en Pachelbel centraal staat.

 

Het middagprogramma start om 13.45 uur in de de Sint-Nicolaasbasiliek (Sint-Nicolaasstraat 12). Rond het Maarschalkerweerd-orgel kunnen deelnemers zich laten bijspijkeren in het repertoire van Alain, Brahms en Franck. Gerrit Jordaan zal aansluitend van 15.10 uur tot 15.30 uur een orgelbespeling geven. Het slotconcert vindt van 16.15 uur tot 17.00 uur plaats op het Van Vulpen-orgel in de Oude Sint-Nicolaaskerk (Kronenburgplantsoen 2).

 

Deelname

Aan de workshops kan zowel actief als passief worden deelgenomen. Maximaal tien actieve deelnemers bij de workshop oude muziek, maximaal acht bij de workshop romantiek. De speelduur van de voor te bereiden werken is ongeveer vijf minuten. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor actieve deelnemers. Zij kunnen zich opgeven bij Jannie Gerritsen (e.j.gerritsen@caiway.nl / telefoon (030) 688 54 51). Toehoorders hoeven zich niet aan te melden.

 

Toegang

De toegangsprijzen bedragen € 15 voor actieve deelname aan de werkshops en bijwonen van de concerten, € 7,50 voor het toehoren van de workshops en de concerten. Wie alleen het slotconcert bezoekt, betaalt € 5.

 

 

 

Dr. Gerrit Jordaan (1964) studeerde in 2007 af aan de Skool vir Musiek van de Noordwes-Universiteit in 2007. Aan deze universiteit is hij thans als onderzoeker verbonden. Jordaan zet zich als uitvoerend organist in voor de Zuid-Afrikaanse orgelmuziek. Een groot aantal componisten droeg werk aan hem op. Zelf is hij ook nog actief als componist en orgelpublicist.