Wout van Andel wordt organist Grote Kerk Apeldoorn

Text Example

advertentieWout van Andel wordt de nieuwe organist van de Grote Kerk te Apeldoorn. Hij gaat Jan van Gijn opvolgen voor wie op 4 november dit jaar de pensioengerechtigde leeftijd is bereikt.

De Protestantse Gemeente Apeldoorn startte een aantal maanden geleden een sollicitatieprocedure om per 1 december 2012 tot benoeming van een nieuwe organist te komen. De sollicitatiecommissie, geadviseerd door een aantal professionele organisten, liet na proefspel de keuze vallen op Wout van Andel. De Apeldoornse kerkenraad nam gisteravond het advies van de sollicitatiecommissie over en ging akkoord met de benoeming.

Wout van Andel (Rotterdam, 1953) studeerde aan het Utrecht Conservatorium., waar hij in 1977 zijn einddiploma solospel behaalde. Het jaar daarna won hij in Nijmegen de eerste prijs van het Internationale Rijnstreek Orgelconcours. Hij is organist van de Protestantse Gemeenten van Driebergen en Leusden. Als docent is hij verbonden aan de Schumann Academie en de muziekscholen van Driebergen, Leusden, Scherpenzeel en Woudenberg. Daarnaast treedt hij regelmatig op als solist en als begeleider van koren en solisten.

In Apeldoorn wordt Van Andel vaste bespeler van het drieklaviers Bätz/Witte-orgel uit 1897.

© 2012 www.orgelnieuws.nl