Wouter van der Wilt winnaar Nationaal Improvisatieconcours

Text Example

advertentieWouter van der Wilt is de winnaar van het Vijfde Nationaal Improvisatieconcours. Het concours werd gehouden tijdens het het Internationale Symposium & Festival in het Orgelpark, van 13 tot en met 16 mei.

Drie finalisten werden geselecteerd uit zeven aanmeldingen: Gerben Budding, Bastiaan Jan van Vliet en Wouter van der Wilt. Donderdag 14 mei vond de eerste ronde plaats waarbij de drie kandidaten elk vier korte improvisaties in de vorm van een Preludium, Adagio, Scherzo en Finale speelden. Zaterdag 16 mei werd de laatste ronde gespeeld. De deelnemers kregen de opdracht te improviseren op een door Wim de Ruiter speciaal voor het concours geschreven thema.

De jury, bestaande uit Arie J. Keijzer, Jan Raas, Bert van den Brink, Henco de Berg en Hayo Boerema maakte zaterdag bekend dat het concours werd gewonnen door Wouter van der Wilt. De jury prees Van der Wilt met name om “zijn vormbeheersing en zijn techniek, in combinatie met een soepel vormen van muzikaal materiaal.”

De winnaar van het Nationaal Improvisatieconcours gaat naar huis met een geldbedrag van € 1.000 en wordt tevens toegelaten tot het Internationale Improvisatieconcours te Haarlem in 2010.

Meer informatie:

www.orgelpark.nl

© 2009 www.orgelnieuws.nl

© 2009 fotografie www.orgelpark.nl