www.orgelagenda.nl groeit

Text Example

advertentiewww.orgelagenda.nl krijgt steeds meer bezoekers. Sinds kort kan ook voor Engelstalige schermen worden gekozen. Inmiddels is een aantal eu-domeinen geregistreerd zodat een verdere uitbreiding van het internationale gedeelte mogelijk wordt. Dat heeft Gerard Maters, de beheerder van de site, laten weten. Het plaatsen van een concertbericht is kosteloos.

Op de site staan niet alleen orgelconcerten in Nederland, maar ook concerten in buurlanden. De agenda bevat ruim 2.200 vermeldingen in Nederland en ruim 640 concerten in België, Duitsland en andere landen.

Vrijwel dagelijks ontvangt Orgelagenda.nl nieuwe aanmeldingen. Soms met uitgebreide informatie, soms juist heel summier. Door de invulformulieren op de website is geprobeerd om structuur in de aanmeldingen te brengen zodat de verwerking sneller kan plaatsvinden. Elke aanmelding wordt gecontroleerd op een aantal punten, wat soms leidt tot het opvragen van aanvullende informatie.

Het belang van de te verstrekken informatie wordt onderschat. Orgelagenda.nl krijgt regelmatig vragen van bezoekers, vooral om contactgegevens van de organisatoren. Bezoekers die een reis ondernemen om een concert te bezoeken, willen ook zekerheid hebben of het concert doorgaat. Ook is het van belang om aan te geven of er naast de organist ook andere medewerkenden zijn. Niet iedereen is geïnteresseerd in een orgelconcert met solist of samenzang. Om die reden worden concerten ingedeeld in de rubrieken Orgelsolo, Orgel met zangstem of instrumenten, Orgel met koor en/of orkest en Overige orgelconcerten.

Voor opname in Orgelagenda.nl is het nodig dat het orgel als instrument centraal staat. Dat speelt uiteraard alleen een rol als er andere medewerkenden aan het concert zijn. Een concertante uitvoering van het Requiem van Maurice Duruflé wordt vermeld, maar een uitvoering van motetten van Monteverdi met begeleiding van een orgelpositief niet. Ook de uitvoering van orgelwerken tijdens een kerkdienst kunnen niet in de Orgelagenda. Programmagegevens worden slechts summier vermeld, zeker als de organisators over een eigen website beschikken. Bezoekers kunnen dan doorlinken naar de actuele gegevens. Het is nuttig gebleken om de provincie te vermelden bij de plaats van het concert.

Orgelagenda.nl is onderdeel van European Music Services. Sinds begin dit jaar is een aantal activiteiten onder deze noemer gebundeld. Hieronder vallen diverse websites op muziekgebied, niet alleen voor orgel, maar ook voor jazz en andere muzikale uitingen. In de nabije toekomst zal dit aanbod verder worden uitgebreid met dienstverlening en ondersteunende activiteiten voor musici, concertcommissies en organisaties.

www.orgelagenda.nl

© 2006 www.orgelnieuws.nl