Zelf spelen op Groninger orgels

Text Example

advertentieOrgelliefhebbers kunnen binnenkort zelf Groninger orgels bespelen. De Stichting Oude Groninger Kerken heeft een boekje samengesteld met daarin een overzicht van veertien bespeelbare orgels die in het bezit zijn van de stichting. In het boekje staat de dispositie van het instrument en verdere informatie over orgel, kerk, sleuteladres en omgeving.

Amateur-organisten kunnen een sleutel ophalen van een kerk en zelf tegen een kleine vergoeding het orgel bespelen.

De Stichting Oude Groninger Kerken presenteert de orgelgids op zaterdag 2 februari in de gerestaureerde kerk van Vierhuizen. De stichting presenteert dan ook een boekje over de restauratie van het orgel van Vierhuizen.

Beide boekjes maken deel uit van de reeks Groninger Orgels. Het eerste deel heeft als titel ‘Het Van Oeckelenorgel in de Petruskerk van Usquert’. De reeks Groninger Orgels wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Het Groninger Klokken- en Orgelfonds. Dit Fonds op Naam is door een donateur van de stichting opgericht met als doel de instandhouding van en de belangstelling voor klokken en orgels in de provincie Groningen te bevorderen. Met de serie Groninger Orgels wil de Stichting Oude Groninger Kerken het orgelbezit van de provincie Groningen toegankelijk maken voor een breed publiek.

© 2008 www.orgelnieuws.nl