Zes deelnemers door naar halve finale International Martini Organ Competition Groningen

De halve finale van de IMOCG wordt gespeeld in de Lutherse Kerk | © beeld IMOCG / @felesatra

Zes deelnemers, waaronder de drie Nederlanders, zijn door naar de halve finale van de International Martini Organ Competition Groningen 2022 (IMOCG). Donderdag 4 augustus spelen zij de tweede ronde in de Lutherse Kerk samen met leden van het Luthers Bach Ensemble.

Text Example

advertentieOp maandag 1 en dinsdag 2 augustus ging de tweede editie van het IMOCG van start met twaalf deelnemers: op maandag op het Timpe-orgel in de Nieuwe Kerk (met werk van Bunk, Rheinberger en Schumann), en op dinsdag op het Martini-orgel (met Bach, Buxtehude en Ritter). 

De juryleden Nathan Laube, Eric Lebrun, Pier Damiano Peretti, Nathan Laube en Jean-Claude Zehnder selecteerden zes kandidaten voor de halve finale: Niels Adema (NL), Diederik Blankesteijn (NL), Nicola Dolci (I), Taewoo Kim (KR), Daniel Seeger (D), Leendert Verduijn (NL).

Donderdag spelen zij de voorlaatste ronde op het Edskes-orgel in de Lutherse Kerk met werk van Buxtehude, Hanff en Purcell. Als keuzewerk spelen zij daarnaast een orgelconcert van Stanley of Haydn, uit te voeren samen met het Luthers Bach Ensemble. De halve finale wordt in twee delen gehouden: drie deelnemers spelen in de middag van 16.00 tot 18.00 uur en drie deelnemers spelen in de avond van 20.00 tot 22.00 uur. 

Het IMOCG duurt nog tot zaterdag 6 augustus wanneer de finale wordt gespeeld in de Martinikerk. Meer over het concours en de omlijstende programmering is te vinden op imocg.nl.