Zes deelnemers naar tweede ronde concours Breda

Text Example

advertentieOp vrijdag 28 en zaterdag 29 september werd in de Grote Kerk van Breda de eerste ronde gespeeld van het 1e Internationale Orgelconcours Breda. Een Brit, een Koreaanse en vier Nederlanders zijn door naar de tweede ronde.

Elf deelnemers uit vier landen speelden vrijdag en zaterdag voor de jury bestaande uit Jan Jansen (voorzitter), Dirk Out en Arno van Wijk. Het verplichte programma bestond uit werk van Hindemith (Sonate II, deel I), Bach (Trio in D BWV 583) een koraalbewerking van Bach naar keuze (BWV 622 of 645) en een Fantasie/Praeludium en Fuga van Bach (BWV 537 of 534).

Rien Donkersloot, Bora Kim (Korea), Mannes Hofsink, Joost de Nooijer, Jochem Schuurman en Richard Pinel (UK) wisten de tweede ronde te behalen. Voor Heejin Kim (Korea), Hans van Haeften, Geerten van de Wetering en Se-mi Kang (Korea) en Maria Lebedeva (Rusland) kwam het concours na de eerste ronde ten einde.

De tweede ronde zal worden gespeeld op dinsdag 2 oktober op het Flentrop-orgel van de Grote Kerk in Breda.

Meer informatie

www.orgelconcoursbreda.nl

Foto: Zij zijn door naar de tweede ronde: v.l.n.r. Jochem Schuurman, Bora Kim, Joost de Nooijer, Richard Pinel, Mannes Hofsink; niet op de foto: Rien Donkersloot

© 2012 www.orgelnieuws.nl

© 2012 foto Stichting Internationaal Orgelconcours Breda