Zesde editie Quintus Orgelconcours Kampen in juni 2024

hinsz orgel bovenkerk kampen
Hinsz-orgel Bovenkerk Kampen | © foto Dick Sanderman

Op 21 en 22 juni 2024 organiseert Quintus, centrum voor kunst en kunsteducatie Kampen, voor de zesde maal het Orgelconcours Kampen in de Bovenkerk. Dat gebeurt in samenwerking met de Duitse partnersteden Meinerzhagen en Soest en Stichting De Bovenkerk.

Text Example

advertentieHet concours staat open voor alle leeftijden en kent drie categorieën: A voor conservatoriumstudenten en semi-professionals, B voor amateurs en C voor improvisatie, arrangementen of niet specifiek orgelrepertoire. Het is mogelijk om mee te doen aan een of twee categorieën, waar bij A en B ook de combinatie met categorie C kunnen maken. Zowel deelnemers uit Duitsland als Nederland zijn welkom.

Het concours wordt gespeeld op het Hinsz-orgel in de Bovenkerk in Kampen. De jury bestaat uit Ben Köster (Meinerzhagen), Stefan Madrzak (Soest) en Evan Bogerd, met Sander van den Houten als voorzitter.           

Aanmelden

Aanmelden kan tot uiterlijk 1 april 2024 via het inschrijfformulier op quintuskampen.nl. Tegelijk met de aanmelding dient per categorie een video van maximaal 10 minuten met werk(en) naar keuze te worden bijgevoegd. Op basis van de ingezonden video’s worden per categorie vijf deelnemers geselecteerd.

Finale 

De eerste ronde wordt gespeeld op vrijdag 21 juni. Uit elke categorie worden drie finalisten aangewezen die op zaterdag 22 juni een finaleconcert van 15 minuten per persoon uitvoeren. De vakjury kiest één prijswinnaar uit elke categorie, en daarnaast maken finalisten kans op de publieksprijs. De prijswinnaars ontvangen een geldbedrag en krijgen de mogelijkheid om gezamenlijk concerten te geven in Kampen, Meinerzhagen en Soest. 

Informatie

Meer informatie over aanmelding en het reserveren van publiekstickets is te vinden op quintuskampen.nl.

Update 21 juni 2024 : het concours gaat niet door wegens een te gering aantal deelnemers.