Zilveren Viooltje voor Jochem Schuurman

Text Example

advertentieOrganist Jochem Schuurman krijgt volgende maand het Zilveren Viooltje uitgereikt, het Gouden Viooltje is voor dirigent Peter Dijkstra. De prijs gaat minimaal eens per drie jaar naar uitzonderlijk muzikaal talent in de provincies Groningen, Friesland en Drente.

Schuurman ontvangt de prijs ‘omdat hij een zeer traditioneel instrument een heel nieuwe toekomst geeft door het te verbinden aan andere instrumenten in zowel nieuwe als oude composities op gewone en ongewone locaties. Hij is een voorbeeld voor jonge musici: topmusicus, innovatief, ondernemend en nieuwsgierig.’, zo schrijft het Prins Claus Conservatorium in een persbericht over zijn oud-student. De prijs wordt door de Vrienden van het Noord Nederlands Orkest aan Jochem Schuurman uitgereikt tijdens een kerstconcert van het Prins Claus Conservatorium in de Jacobijnerkerk te Leeuwarden op zaterdag 14 december.

Peter Dijkstra, door de jury gerekend tot grootste koordirigenten ter wereld, neemt zijn gouden prijs op donderdag 28 november in De Lawei in Drachten in ontvangst.

Eerdere Gouden Viooltjes gingen naar onder anderen blokfluitist Erik Bosgraaf, mezzosopraan Karin Strobos en violiste Simone Lamsma.

© 2013 www.orgelnieuws.nl

© 2013 fotografie www.jochemschuurman.nl