#zomervakantieorgelfotoleed – de winnaars UPDATE

Text Example

advertentieAan de vooravond van Nationale Orgeldag 2012, wat zo maar eens de ‘koninginnedag van het koninklijk instrument’ zou kunnen zijn, behaagde het de redactie van orgelnieuws.nl haar eigen onderscheidingen uit te reiken. Niet noodzakelijkerwijs aan hen met grote verdiensten voor de orgelwereld, maar wel aan drie deelnemers van de fotowedstrijd #zomervakantieorgelfotoleed die de meest verdienstelijke orgelfoto’s van dit zomerseizoen hebben ingestuurd….

In een vlaag van medelijden met al die orgelliefhebbers die hun zomerse orgelfoto’s met weinig begripvolle familie, vrienden, kennissen en collega’s moeten delen, was de redactie van orgelnieuws.nl deze zomer best bereid om in de fotografische vakantievreugde te delen. Het leed van een groot aantal orgelfotografen kon zo hopelijk worden verzacht.

Bekijk de winnende foto’s in een digitaal vakantiealbum waar ook overige inzendingen, voorzien van toelichting, te zien zijn op

www.orgelfotowedstrijd.nl

De binnengestroomde inzendingen werden beoordeeld door een deskundige jury, waarbij werd gekeken naar kwaliteit en originaliteit. De jury kon tot winnaar uitroepen: Henk Vahrmeijer uit Naaldwijk met zijn foto van het ‘Kroonwerk’ van het Silbermann-orgel van de abdijkerk van Ebersmunster (foto boven).

De tweede prijs werd toegekend aan Ron Mikkenie voor zijn foto van het orgel in Laurenskerk te Alkmaar (zie hieronder)

Onderstaande foto die Henk de Vries tijdens een vakantiebeurs maakte van het orgel in de Pieterskerk te Leiden leverde hem een derde prijs op.

De drie prijswinnaars krijgen elk een cd-pakket thuisgestuurd dat qua omvang in verhouding zal staan tot hun positie op het erepodium.

Wilt u reageren?

Natuurlijk kan dat …

info@orgelnieuws.nl

U kunt ook reageren op de Facebook-pagina van orgelnieuws …

© 2012 www.orgelnieuws.nl

© 2012 fotografie Henk Vahrmeijer, Ron Mikkenie en Henk de Vries